Betaling

Alle våre parkeringshus (foruten P-Kyrre) har mulighet for betaling både med app, kort og kontant (merk at ikke alle automatene veksler). I P-Kyrre har vi et nytt Freeflow system der man bl.a. kan betale etter man har kjørt hjem med PayLater.

For mer informasjon om betaling med app i p-hus med bom, trykk her.


Betaling i app

Du kan enkelt betale parkeringsavgift fra smarttelefonen din. Da får du god kontroll over hvor lenge det er igjen av parkeringen, og kan enkelt justere tiden rett fra mobilen dersom du har behov for å stå lenger – eller kortere. Vær oppmerksom på at det ikke er tillatt å parkere utover eventuell maksimaltid angitt for p-plassen du står på. Kjøretøyet må da flyttes til annen egnet parkering.

Stavanger Parkering app

Vi har utviklet vår egen app til bruk for parkering på gateplan. Appen er enkel og oversiktlig i bruk, og fungerer både til iOS og Android.

Slik fungerer den:

  1. Når du har lastet ned appen må du registrere mobilnummeret ditt – du får da tilsendt en kode på SMS som du skriver inn og bekrefter inne i appen. 
  2. Legg til betalingskort og kortinformasjon. Du vil nå bli sendt videre til nettbank for godkjenning via BankID.
  3. Sånn, nå kan du bruke appen! Velg «Start Parkering» og finn riktig takstgruppe for hvor du befinner deg. Skriv inn registreringsnummeret ditt og velg om du vil stå parkert til et bestemt klokkeslett eller om du vil ha løpende parkering. Trykk på start og du er good to go.

Du kan logge inn på brukerkonto for å sjekke kjøpshistorikk og finne dine kvitteringer.

EasyPark

Med EasyPark får du opp parkeringsplasser i nærheten i kartet inne i appen. Velg plass derfra eller tast inn nummeret for takstsonen du befinner deg i. Dette finner du på p-automatene eller her. Velg ønsket lengde på parkering og bekreft.

Du betaler kun for den tiden du står parkert, selv om det er forskuddsbetaling på stedet. Du kan når som helst avslutte parkeringen i appen, og belastes da kun for tiden du har stått parkert. Hvis du har elbil kan du både parkere og lade bilen med appen. Obs: Dersom p-plassen du velger har en maksimaltid, gjelder denne også om du betaler gjennom EasyPark.

Dobbelkonto
Dobbelkonto gir deg muligheten for å bruke en og samme app’ både til dine private parkeringer  og til jobbrelaterte parkeringer. EasyPark hjelper deg med å sette opp app’en slik at du i en og samme app kan skille mellom privatparkering (som belastes ditt kredittkort) og parkering i jobbsammenheng (som belastes firmaets kredittkort), og hvor betaling skal belastes. Enklere enn dette kan det vel ikke gjøres!

For mer informasjon ring 03456 eller gå inn på nettsiden: www.easypark.no


Kortbetaling i automat

Det lønner seg å betale for parkering med kort, da man kan reservere litt godt med tid hvis man er usikker på hvor lenge man faktisk trenger parkeringen. Avslutter du den tidligere, blir du kun belastet for tiden du har stått parkert.

  1. Trykk på «Start parkering» og tast inn ditt registreringsnummer. Velg om du har elbil eller standard bil.
  2. Velg kort som betalingsalternativ og sett inn bankkortet ditt. Bruk tastene med pluss- og minustegn for å velge ønsket parkeringstid og bekreft.
  3. Ønsker du å avslutte parkeringen tidligere enn angitt tid, setter du inn samme kort i samme betalingsautomat på nytt. Da får du en bekreftelse på at parkeringen er avsluttet og kan få kvittering om ønskelig. Dette fungerer kun med BankAxept/kredittkort.

Kortbetaling i innkjøring

I flere av våre p-hus kan du parkere uten å måtte gå innom betalingsautomat. Du kan da bruke bankkort direkte i innkjøring. Sett kortet inn i leseren til høyre, og bruk samme kort når du skal ut igjen. Ved utkjøring taster du inn PIN-koden din og parkeringen avsluttes.


Kontant

Der hvor det er bom ved innkjøring, trykker du ut en billett når du kjører inn. Når du ønsker å avslutte parkeringen betaler du i en av automatene. Etter betalingen er gjennomført tar du med deg billetten og setter denne inn ved utkjøring og bommen åpner seg (noen bommer åpnes automatisk etter registrert betaling).

Der hvor det ikke er bom ved innkjøring legger man først penger på automaten til ønsket klokkeslett. Noen haller har billettløst system der du registrerer skiltet på bilen, andre har billetter som skal legges godt synlig i frontruten. Hvis du avslutter parkeringen tidligere enn hva du har betalt for, har du ikke mulighet til å få returnert resterende beløp.